Naslednik nekadašnjih vlasnika BIP-a: Prodaja pivare je blaža verzija Savamale

Biznis 13. avg 202112:41 > 15:4619 komentara
Izvor: N1 (arhiva)

Naslednik nekadašnjih vlasnika pivare BIP u Beogradu Bogdan Veljković ocenio je za dnevni list Danas da su okolnosti koje prate planiranu prodaju pivare iz stečaja samo "blaža verzija Savamale", gde nisu potrebni bageri, fantomke i huligani već da se sve radi preko "korumpiranih i kriminalnih vladinih službenika".

Veljković uoči prodaje Beogradske industrije piva i slada (BIP), čiji se deo imovine nalazi na atraktivnoj lokaciji u blizini Mostarske petlje, za Danas ukazuje da je prekinut sudski postupak koji se vodio po tužbi Republičkog javnog pravobranilaštva kako bi se utvrdilo šta je državna, a šta društvena imovina.

Pročitajte još:

„Spor se završio nagodbom stečajnog upravnika BIP i Vlade kako bi se omogućio ovakav način prodaje“, tvrdi Veljković, i ističe da o njegovom i zahtevu za restituciju imovine njegove sestre Agencija za restituciju nije ni započela odlučivanje, a kamoli ga pravosnažno okončala.

„Prema Zakonu o vraćanju oduzete imovine stoji da, ukoliko postoji prijava, ta imovina ne može biti otuđena do pravosnažnog okončanja postupka“, naglašava Veljković i dodaje da su se on i sestra tim povodom obratili predsedniku Srbije i premijerki, kao i direktoru Agencije za licenciranje stečajnih upravnika.

Imovina BIP je, inače, procenjena na 4,17 milijardi dinara, krajnji rok za dostavu ponuda za kupovinu je ponedeljak 16. avgust do 11:45 časova, a istog dana u podne je predviđeno otvaranje pristiglih ponuda.

Komentari

Vaš komentar