NBS o povećanju naknada banaka: Donećemo paket mera

Biznis 05. avg 202211:2421 komentara
Banka, banke , šalter, kancelarija, finansije,
Shutterstock/ilustracija

Narodna banka Srbije (NBS) potvrdila je, a povodom pojedinih apela i poziva da preduzme mere u vezi sa naknadama banaka, da intenzivno radi na rešenju koje će u najkraćem roku biti usvojeno i primenjeno tako da se na najbolji način zaštiti standard građana Srbije.

„Podsećamo da će, povodom najava i odluka pojedinih banaka da povećaju naknade za određene usluge povezane s platnim računima, NBS na prvoj redovnoj sednici Izvršnog odbora, 11. avgusta, doneti paket mera i propisa kako bi zaštitila standard građana Srbije“, saopštila je centralna banka.

Povezane vesti

Iz NBS su ponovili da donošenje ovakvih odluka podrazumeva analizu stanja i efekata, o čijim detaljima se centralna banka neće oglašavati pre nego što te odluke donese, te da će o svim detaljima mera javnost će ubrzo biti obaveštena.

„Iako postoji nesporno pravo da svaka tema bude predmet obraćanja javnosti, ističemo da je suvišno na ovaj način govoriti o problemu na kojem NBS već ubrzano radi i kada je već obavestila javnost u kom roku će biti donete odluke od interesa za građane Srbije“, navedeno je u saopštenju.

Pri tome, kako je istaknuto, za razliku od udruženja i organizacija koje daju neodgovorne i neosnovane izjave, „NBS ima zakonsku obavezu da vodi računa o finansijskoj stabilnosti zemlje i ovakvim temama pristupa sa najvećom pažnjom i odgovornošću“.

Komentari

Vaš komentar