Ne davimo Beograd: Isti investitor želi da gradi na Košutnjaku i na Slaviji

Biznis 18. mar 202114:2010 komentara
Izvor: N1

Inicijativa Ne davimo Beograd saopštila je danas da investitor koji želi da na mestu gradske šume na beogradskom Košutnjaku izgradi ogroman stambeno-poslovni kompleks, stoji iza planova da se sličan objekat gradi i u parku na Slaviji.

„Analizom projektne dokumentacije plana koja je na ranom javnom uvidu, Ne davimo Beograd je došao do informacije da je češka firma ‘Sabre doo’ vlasnik 30 procenata ‘Mitićeve rupe’. Pored projekata na Košutnjaku, ova kompanija povezana je sa firmom koja je prošlog septembra kupila ‘Marinu Dorćol’ i na tom vrednom zemljištu planira izgradnju stambenog kompleksa“, navodi se u saopštenju.

Ne davimo Beograd je ocenila da vlast i nadležne institucije „žele da zajednička prirodna dobra podrede zaradi investitora“ umesto da njihove namere kontroliše i ograniči – tako da ne ugrožavaju javni interes i budu u skladu sa propisima „.

Inicijativa dodaje i da se Gradska uprava i Urbanistički zavod Beograda „otvoreno stavljaju na stranu investitora, i izradom planova pripremaju teren kako bi u najkraćem roku počeli izgradnju“.

„Ne davimo Beograd se bori da se naši parkovi, šume, obale i druga prirodna i javna dobra čuvaju, održavaju i uvećavaju kako bismo mogli da živimo u zdravom i bezbednom okruženju. Izborićemo se da oslobodimo Beograd od kriminalne vlasti, zaustavimo sve štetne projekte i od našeg grada napravimo dobar grad za sve“, naveli su i podsetili da su pokrenuli peticiju u kojoj pozivaju građane da podrže zahtev „Za park na Slaviji“.

Komentari

Vaš komentar