Nebojša Bjelotomić novi direktor Inicijative Digitalna Srbija

Biznis 04. okt 202113:05 > 13:07
DSI/Mitar Mitrović

Nebojša Bjelotomić danas stupa na poziciju direktora Inicijative "Digitalna Srbija", saopšteno je iz ove nevladine organizacije.

Bjelotomić ima skoro 20 godina iskustva na različitim liderskim pozicijama u kompanijama u digitalnom ekosistemu Srbije, a u prethodnoj godini se, kako je saopšteno, angažovao i kao aktivni mentor i investitor koji podržava razvoj domaćih startapa.

Nebojša Bjelotomić je rođen u Beogradu, a diplomirao je kao stipendista Bostonskog univerziteta u oblasti biomedicinskog inženjeringa.

Karijeru je započeo u jednom američkom startapu, a posle povratka u Srbiju radio je u IBM, zatim i u Fujitsu Siemensu gde je vrlo brzo došao do pozicije sa koje je vodio poslovanje u celom regionu.

„Na mesto direktora Inicijative Digitalna Srbija Bjelotomić dolazi umesto Nebojše Đurđevića, koji će u narednom periodu blisko sarađivati sa Bjelotomićem, nastaviti da aktivno učestvuje u daljem radu organizacije i doprinosi svojim iskustvom i domenskom ekspertizom kao savetnik Upravnog odbora za strateška pitanja“, navodi se u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar