Nedimović: Uskoro izvoz svinjskog i pilećeg mesa iz Srbije u EU

Biznis 28. sep 202115:4415 komentara
Izvor: N1

Srbija će uskoro izvoziti svinjsko i pileće meso u Evropsku uniju i time uvećati stočni fond, proširiti tržište i pobošljati opšte stanje poljoprivrede, poručio je danas ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović konferenciji za medije u Briselu.

„Danas smo u Direktoratu za bezbednost hrane dogovorili da za dve nedelje otpočne procedura odobravanja izvoza srpskog pilećeg mesa na prostor Evropske unije (EU)“, rekao je Nedimović i dodao da su završene sve pripreme i da će sada piletina iz Srbije biti i na prostoru EU.

Pročitajte još:

Nedimović je potvrdio da, u pogledu izvoza svinjskog mesa, ostaje još jedna kontrola eksterne revizije u februaru, nakon čega ide na odobrenje.

Prema njegovim rečima, proizvodnja svinjskog i pilećeg mesa je do sada bila koncentrisana na zemlje CEFTA, eventualno na neke države sa evro-azijskog područja, a sada će tržište biti znatno prošireno.

„Mi imamo najveću trgovinu sa EU – čak 68 odsto poljoprivrede je trgovina sa EU i zemljama koje su joj se pridružile“, istakao je Nedimović.

Komentari

Vaš komentar