Nezadovoljni poštari obustavili rad – šta to znači za one koji očekuju pošiljke

Ekonomija 03. mar 202208:59 > 12:11 85 komentara

Stefan Mitrović iz sindikata Sloga izjavio je u Novom danu da su nezadovoljni radnici Pošte Srbije u obustavi rada, koju su najavili prošle nedelje na protestu ispred Takovske. Kaže da to znači da su na svojim radnim mestima, ali da ne obavljaju svoje radne zadatke, kao i da poštari i dostavljači PostExpressa ne dostavljaju pošiljke.

Obustavu rada su, kaže Mitrović, najavili prošle nedelje na protestu ispred Takovske.

„Dali smo sedam dana rukovodstvu na osnovu našeg zahteva 23. februara, nismo dobili odgovor ni povratnu informaciju, očigledno da nas ne shvataju ozbiljno, danas smo došli u situaciju da imamo obustavu rada u nekoliko gradova“, kaže on.

Dodaje da je danas, kao i ostale koleginice i kolege, „došao na radno mesto, upisao se, evidentirao i u napomeni stavio da je u obustavi rada“.

„Mi smo danas na svojim radnim mestima, dostojanstveno se borimo za bolji položaj zaposlenih u pošti, na poslu smo da iskažemo svoje nezadovoljstvo na jedan dostojanstven način, miran. Videli smo prošle nedelje da od skupljanja na ulici nema koristi“, kaže on.

Kaže da to znači da su na svojim radnim mestima, ali da ne obavljaju svoje radne zadatke.

„Što se tiče poštara i dostavljača PostExpressa, to znači da ne dostavljaju pošiljke. Možda u desetak gradova i mesta u Srbiji, precizan podatak o broju zapolsenih nemam. Zadovoljne su očigledno sve ostale koleginice i kolege koje rade i koje ne nalaze za shofno da izraze nezadovljstvo, a velika većina je nezadovoljna, što se vidi u svakodnevnom radu. Ko hoće da radi može, ne sprečavamo ga, nigde u zakonu ne piše da ovo sme, a ne piše ni da ne sme, to je model koji smo već probali u 2019. godini“, kaže on.

Ističe da već postoje pritisci.

„Dolaze predstavnici poslovodstva, najčešće šefovi službi, kontrolori, upravnici, pričaju da je nezakonito, da smo u manjini, jesmo, ali uvek su pravednici u manjini. Nisu direktno pretili otkazom, ali svašta može da se očekuje“, kaže on.

Naglašava da će obustava trajati sve dok im se ne obrati „neko iz poslovodstva ko je legitiman da pregovara“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare