Niški aerodrom beleži 16 odsto manje putnika u prvom tromesečju

Ekonomija 02. apr 202415:47 0 komentara
konstantin veliki aerodrom niš 1
N1

U prva tri meseca ove godine kroz aerodrom "Konstantin Veliki" u Nišu prošla su 74.883 putnika, što je 16 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine, prenose Južne vesti.

Kako pokazuje statistika objavljena na zvaničnom sajtu niškog aerodroma, bilo je deset odsto manje letova u prva tri meseca 2024. godine. Od januara do marta ove godine bilo je 375 letova, a u istom periodu prošle godine 417.

S druge strane, u martu je bilo više putnika u odnosu na januar i februar ove godine. U martu su bila 27.303 putnika, u februaru 21.189 putnika, a u januaru 26.391 putnik.

Na smanjenje broja putnika svakako je uticalo ukidanje određenih linija – u februaru prošle godine ukinuta je linija do Bergama, a potom u novembru do Malmea, a i letovi do Dortmunda.

Pročitajte još:

I dok su iz Viz era saopštili da u letnjoj sezoni neće leteti iz Niša do Beča i Dortmunda, Rajaner je od marta vratio letove do Stoklohma. Direktor Aerodroma Srbije Mihajlo Zdravković rekao je nedavno da očekuje da će se u letnjoj sezoni broj putnika izjednačiti sa prošlom godinom.

„Na početku 2024. godine mi kao Aerodrom Konstantin Veliki pogođeni smo jednim velikim smanjenjem broja aviona i samim tim smanjenjem broja sedišta u ponudi kompanije Viz er, koja je u Evropi smanjila 1,4 miliona sedišta. Nismo samo mi pogođeni. Očekujemo da se tokom leta saobraćaj izjednači sa prethodnom godinom“, rekao je Zdravković. Letnji red letenja stupio je na snagu 31. marta. U redu letenja je deset redovnih i tri sezonske destinacije.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!