Nova ekonomija: Aerodromima Srbije odobrena državna pomoć od 670 miliona dinara

Ekonomija 17. sep 202111:21 5 komentara
konstantin veliki aerodrom niš 1
N1

Komisija za kontrolu državne pomoći odobrila je državnu pomoć od 670 miliona dinara preduzeću Aerodromi Srbije, za upravljanje aerodromom "Konstantin Veliki" u Nišu, piše Nova ekonomija.

Kako se navodi u u rešenju, davalac državne pomoći je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, a iz budžeta Srbije u prethodnoj godini društvu Aerodromi Srbije dodeljena je subvencija u ukupnom iznosu od 670 miliona dinara, navodi Nova ekonomija.

Pročitajte još:

Od te sume, subvencije za upravljanje aerodromom „Konstantin Veliki“ u Nišu iznosi 335 miliona dinara.

Komisija je ocenila da državna pomoć niškom aerodromu u 2020. godini predstavlja naknadu za obavljanje „delatnosti od opšteg ekonomskog interesa“.

Komisija je u martu pokrenula prethodni postupak u vezi dodele sredstava „Aerodromima Srbije“, kako bi utvrdila postojanje potrebe za subvencijom, ali i ocenila usklađenost državne pomoći sa važećim propisima i preuzetim obavezama.

Aerodromi Srbije u 2020. godini ostvarili su negativan neto rezulatat (-119,9 miliona dinara), dok su godinu pre bili u plusu za 32,6 miliona dinara.

Aerodromi Srbije osnovani su 2016. godine. Preduzeće upravlja aerodromom Morava u Kraljevu i aerodromom Konstantin Veliki u Nišu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare