Nova ekonomija: Obustavljen tender za rekonstrukciju Muzeja grada Beograda

Biznis 11. okt 202120:135 komentara
Muzej grada Beograda
Izvor: Beoinfo

Sekretarijat za investicije obustavio je tender za rekonstrukciju Muzeja grada Beograda vredan 2,7 milijardi dinara, jer jedini ponuđač koji se javio nije ispunio kriterijum za kvalitativni izbor, prenosi Nova ekonomija.

Pročitajte još:

Ponudu na tender poslala je grupa ponuđača koju čine firme Koto, Pars, Securiton i Termomont, piše Nova ekonomija.

Grad je tražio od budućeg izvođača da je u periodu od pet godina pre isteka roka za podnošenje ponuda izveo radove na najviše dva referentna objekta, minimalne ukupne bruto građevinske površine 10.000 kvadrata, na izgradnji ili dogradnji ili rekonstrukciji sa dogradnjom ili rekonstrukciji sa kompletno izvedenim i završenim građevinsko-zanatskim i instalaterskim radovima.

Utvrđeno je da grupa ponuđača nije ispunila taj kriterijum, pa je doneta odluka o obustavi tendera.

Nova ekonomija podseća da je početkom avgusta Sekretarijat za investicije raspisao tender za izvođenje radova na rekonstrukciji Muzeja grada Beograda, a procenjena vrednost javne nabavke iznosila je 2,792 milijarde dinara.

Odlukom žirija 2016. godine kao idejno rešenje za rekonstrukciju objekta u Resavskoj 40b i prenamenu u Muzej grada Beograda izabran je rad urađen u okviru Arhitektonskog biroa „Biro VIA“ iz Beograda.

Rekonstrukcija Muzeja, koji je osnovan 1903. godine, najavljivana je godinama unazad, a zgradu u Resavskoj 40b, u kojoj je smešten, preuzeo je 2006. godine Ministarstvo odbrane.

Komentari

Vaš komentar