Nova: Kompanija iz Majamija „praktično već odabrana“ za ulazak u EPS

Ekonomija 14. jun 202221:56 > 23:30 51 komentara
Struja, poskupljenje struje, električna energija, eps, elektro privreda srbije, zastava, logo
N1

Javno preduzeće Elektroprivreda Srbije trebalo bi do januara 2023. godine da postane akcionarsko društvo, piše list "Nova". Tom svojinskom transformacijom otvara se put ka privatizaciji EPS-a, odnosno ulasku strateškog partnera ili dokapitalizaciju, navodi list. Prema saznanjima "Nove", kao budući potencijalni strateški partner EPS spominje se američka kompanija "UGT Renewables LLC".

Izvori „Nove“ iz Vlade Srbije navode da je budući partner praktično već odabran, i da je to, navodno, firma UGT Renewables LLC. Ova kompanija iz Majamija bavi se izgradnjom postrojenja u oblasti obnovljivih izvora energije, već je uveliko na srpskom tržištu i već sarađuje sa državom.

„Ta američka kompanija je viđena za budućeg strateškog partnera. Saradnja već postoji, a počela je pre desetak meseci“, navodi izvor „Nove“ u EPS-u. Naime, u avgustu 2021. godine potpisan je Sporazum o strateškoj saradnji između Ministarstva rudarstva i energetike Vlade Srbije i predstavnika kompanije. Potpis na taj sporazum u ime Vlade stavila je ministarka energetike Zorana Mihajlović.

Kompletan tekst čitajte u štampanom izdanju novina „Nova“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare