Nova.rs: Norvežani ušli u EPS, obišli Kostolac

Biznis 13. jan 202321:0872 komentara
Struja, poskupljenje struje, električna energija, eps, elektro privreda srbije, zastava, logo
N1

V.d. direktora EPS-a Miroslav Tomašević obavestio je članove Nadzornog odbora ovog preduzeća da je Vlada Srbije angažovala firmu "Rystad Energy" kako bi sprovela kompletnu analizu elektroenergetskog sektora, ali i da bi dala smernice vlastima u Srbiji. U dopisu taksativno je navedeno šta su sve obišli i uradili norveški predstavnici, kao i šta se očekuje u narednom periodu, piše Nova.rs.

U dokumentu koji je 12. januara poslat članovima Nadzornog odbora, navodi se da je prikupljena dokumentacija i izveštaji od svih energetskih jedinica kao što su preduzeća EPS, EMS i Elektrodistribucije Srbije kako bi se norveška firma upoznala sa celokupnim stanjem, navodi Nova.rs.

PROČITAJTE I:

Nova piše da je u dopisu Tomašević saopštio da je 9. januara održan sastanak sa ministarkom Dubravkom Đedović, šefom kabineta predsednika Srbije Ivicom Kojićem, a sastanku su prisustvovali i norveški konsultanti koji su izneli svoj plan. Već 10. januara, realizovana je poseta ogranku termoelektrane Kostolac, gde su Norvežani obišli Kostolac A i B, ali i površinski kop Drmno.

Na kraju poslednji dan koji je zabeležen u dopisu jeste 11. januar, kada su održani prvi radni sastanci u upravi EPS-a na teme proizvodnje uglja, energije, finansijske funkcije.

Druga faza, koja je počela sastankom 9. januara, trajaće 15 nedelja.

„U fokusu će biti povećanje transparentnosti i razumevanja neophodnih mera, sagledavanje, vrednovanje i umanjivanje rizika, izrada lista kratkoročnih, srednjoročnih i strateških projekata na dugi rok, sa određivanjem prioriteta“, navodi se u dopisu Tomaševića.

Opširnije čitajte na Nova.rs.

Komentari

Vaš komentar