NSZ: Zbog ublaženih mera, od sada razgovori sa nezaposlenima samo lično

Ekonomija 22. jun 202116:03 1 komentar
biro nacionalna služba za zapošljvanje nezaposlenost
N1

Nacionalna služba Srbije za zapošljavanje (NSZ) objavila je da će se, u skladu sa uredbom Vlade o ublažavanju epidemioloških mera, redovno javljanje nezaposlenih lica, kao i individualni razgovori sa nezaposlenima, obavljati isključivo neposredno, uz lično prisustvo.

NSZ je poručila da je i dalje na snazi obaveza poštovanja svih epidemioloških mera, kao što su nošenje zaštitnih maski i održavanje fizičke distance.

I sve druge aktivnosti NSZ koje su dosad obavljane u smanjenom obimu, kao i one koje su zbog pandemije bile obustavljene, biće organizovane u skladu s novim epidemiološkim merama.

NSZ će i ubuduće svojim korisnicima omogućiti da se lično, putem pošte ili elektronskim putem prijave na evidenciju nezaposlenih, da podnesu zahtev za novčanu naknadu za slučaj nezaposlenosti, kao i zahteve za procenu radne sposobnosti, za izdavanje uverenja iz evidencije nezaposlenih, za učešće u merama aktivne politike zapošljavanja, za izdavanje dozvola za rad strancu i za izdavanje mišljenja na Program rešavanja viškova zaposlenih u firmama.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare