Objavljene nove cene goriva: Skuplji i dizel, i benzin

Biznis 27. maj 202214:16 > 14:2050 komentara
Shutterstock

Nova maksimalna cena evro dizela do kraja maja biće 203,50 dinara, dok će cena benzina evro premijum BMB 95 biti 187 dinara, objavilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija. Dizel je poskupeo za 1,3 dinara, a benzin za tri dinara. Nove cene važiće do 24 časa 31. maja 2022. godine, s obzirom da se uredba o ograničenim cenama goriva primenjuje do tada.

Tokom proteklih sedam dana evro dizel se na pumpama prodavao za 202,2 dinara, dok je evro premijum BMB 95 koštao 184 dinara.

Pročitajte još:

Vlada Srbije uredbom je propisala način kako se utvrđuje maksimalna cena ova dva goriva na benzinskim pumpama. Primena ove uredbe produžena je do kraja maja, uz izmene koje se odnose na zaradu benzinskih pumpi kojima je omogućena za dinar veća marža.

Najviša maloprodajna cena evro dizela, prema uredbi, dobija se kada se prosečna veleprodajna cena ovog derivata uveća za sedam dinara.

Isti način obračuna važi i za maksimalnu cenu evro premijuma BMB 95 – prosečna veleprodajna cene ovog derivata na teritoriji Srbije uvećana za sedam dinara.

Komentari

Vaš komentar