Od ponedeljka dostupno još 20.000 vaučera za odmor u Srbiji

Biznis 07. maj 202115:31 > 15:3416 komentara
Sokobanja
Izvor: Turistička organizacija Sokobanja

Još 20.000 vaučera za odmor u Srbiji građanima će biti dostupno od ponedeljka, 10 maja. Od tada će, prema najavi ministarke turizma, trgovine i telekomunikacija Tatjane Matić, biti omogućeno evidentiranje potencijalnih korisnika ovih vaučera u svim poštama u Srbiji, za šta je obezbeđeno još 100 miliona dinara. Vaučeri za 2021. godinu moći će da se iskoriste zaključno sa 20. novembrom ove godine.

Ministarka je podsetila da je od početka 2021. godine već dodeljeno prvobitno planiranih 100.000 vaučera u ukupnoj vrednosti od 500 miliona dinara, ali da je zbog velikog interesovanja građana Vlada Srbije rebalansom budžeta predvidela još 100 miliona dinara za subvencije u sferi domaćeg turizma.

„Podrška domaćem turizmu jedan je od prioriteta ne samo u odnosu na pandemijsku krizu, budući da je podsticajna mera u vidu turističkih vaučera koja je uvedena 2015. godine i u prethodnom periodu dala značajne rezultate u razvoju domaćih turističkih destinacija. Sada je međutim posebno važna, s obzirom na potrebe za oporavkom ovog sektora usled pandemijskih okolnosti“, istakla je Matić.

Ona je navela da su za korišćenje turističkih vaučera građanima na raspolaganju 2.193 ugostiteljska objekta u Srbiji, kao i da su za prethodnu dodelu vaučera najtraženije destinacije bile Sokobanja, Zlatibor, Vrnjačka banja, Sijarinska banja, Ribarska banja, Gornja Trepča, Divčibare, Kopaonik, Banja Vrujci i Banja Koviljača.

Komentari

Vaš komentar