Osnivač Nordeusa: Poslovaćemo autonomno, u okviru većeg sistema

Biznis 04. jun 202120:5528 komentara
Izvor: Promo

Jedan od osnivača i direktor Nordeusa Branko Milutinović izjavio je da će ta kompanija za mobilne igre nastaviti da postoji kao brend i posluje kao autonomna kompanija nakon prodaje američkoj kompaniji Take-Two Interactive.

„Poslovaćemo kao autonomna kompanija u okviru većeg sistema. Ostajemo to što jesmo, ostajemo svoji, i dalje radimo Top 11“, rekao je Milutinović za RTS.

Povezane vesti:

On je kazao da su pregovori sa kompanijom Take-Two dugo trajali, a da sa ljudima iz te kompanije, koja je napravila igre poput Grand Theft Auto, Bioshock i Red Dead serijala, postoji „međusobno poverenje“.

„Oni su ljudi koji već 20 godina vode jednu od najuspešnijih gejming firmi na svetu, jedna od tri najveće firme koje prave video-igre, a ujedno najkreativnija i najinovativnija. Drago mi je što ću raditi sa njima i učiti od njih“, istakao je Milutinović.

Prodaja Nordeusa američkoj kompaniji Take-Two Interactive Software objavljena je u sredu.

Milutinović je naglasio da je Nordeus jako ponosan i srećan kako su izgledale prvih 11 godina firme ali su, kaže, razmišljali i o narednim godinama.

„Nakon što smo njih upoznali delovalo je da će to otvoriti sledeći korak za nas i omogućiti da radimo ovo što radimo i doneti pomoć u nekim aspektima. Naši rezultati na američkom i kinsekom tržištu mogu biti dosta bolji. To je jedan primer gde sam siguran da će ovo partnerstvo doprineti“, istakao je on.

Rekao je da košarkaška igra za mobilne telefone kompanije Take-Two u Kini ima 50 miliona korisnika.

„Oni su verovatno od zapadnih kompanija u Kini najuspešniji. Sada će sve to nama biti dostupno. Ne plašimo se, mi jesmo prisutni i sada, samo mislim da možemo dosta bolji da budemo“, napominje Milutinović.

Kaže da Nordeus planira da širi poslovanje.

Ako bi jednu stvar mogao da promeni u Srbiji, kada bi izvukao zlatnu ribicu, od nje bi tražio da se unapredi obrazovanje.

„Da mnogo više deca razmišljaju kreativno, inovativno i budu spremni za 21. vek“, ističe direktor Nordeusa.

Komentari

Vaš komentar