Otvoren sajam poljoprivrede u Novom Sadu, ovogodišnji partner EU

Ekonomija 18. maj 202415:52 5 komentara
Tanjug/Nenad Mihajlović

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević otvorio je danas 91. međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu i naglasio da je budžet Srbije za poljoprivredu, u odnosu na 2012. godinu, uvećan 3,5 puta.

Vučević je ocenio da je važno to što je Evropska unija (EU) partner ovogodišnjeg sajma, saopštila je Vlada Srbije.

Povezane vesti

To je znak da ne dobijamo samo poruke šta treba da uradimo nego da pokažemo i šta Evropska unija ima i donosi na korist našim građanima i da to nisu protokoli, već stvari koje menjaju život nabolje, naveo je on.

Komesar EU za poljoprivredu Januz Vojčehovski naveo je da ovaj sajam ima dugu tradiciju, a da je ova godina posebno značajna jer je Unija partner.

Za mene kao komesara ovo je sjajna prilika da budemo rame uz rame u nečemu što je važno svima nama, jer je poljoprivreda deo života od kog svi zavisimo, naglasio je on.

Vojčehovski je istakao da se poljoprivreda suočava sa rastućim pritiscima i da mora da odgovara na nove izazove, a Srbija će imati koristi kada bude deo poljoprivredne EU porodice.

Predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković istakla je da je Poljoprivredni sajam jedan od svetski poznatih simbola Novog Sada, a posebno je važno što ove godine ima snažnu podršku EU.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare