Otvorena deonica autoputa „Miloš Veliki“ od Novog Beograda do Surčina

Biznis 01. apr 202311:45 84 komentara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je prilikom obilaska deonice autoputa E-763 "Miloš Veliki" Novi Beograd - Surčin, da tih osam ili devet kilometara predstavljaju "žilu kucavicu" za Beograd i da će put za saobraćaj biti otvoren u 21 sat.

„Država nije igračka, država je svetinja koju moramo da čuvamo, država je nešto što moramo da pazimo, negujemo i o čemu moramo da vodimo računa. A samo uspešna država, a to je ona koja ima ozbiljno i odgovorno rukovodstvo, može da gradi, a da ne ugrožava javni dug“, rekao je Vučić.

Povezane vesti

On je dodao da Srbija ima javni dug od 51,5 odsto bruto društvenog proizvoda, da je planirani deficit u budžetu do kraja marta trebalo da bude 74,9 milijardi dinara, a da je zapravo bio 28,6 milijardi dinara, što je za oko 440 miliona evra bolji rezultat.

„Važno je da takvu vrstu odgovorne politike nastavimo u budućnosti“, rekao je Vučić.

On je dodao i da će Srbija nastaviti da gradi prijateljstvo sa Kinom, sa čijom kompanijom CCCC gradi put.

Ambasadorka Kine Čen Bo rekla je da ta deonica ima ključni značaj za ceo Beograd i važnu ulogu u svakom putovanju velikog broja ljudi.

„Drago mi je što će srpski prijatelji tokom putovanja osećati konkretni rezultat saradnje Beograda i Kine“, rekla je ambasadorka.

Otvaranju su prisustvovali i premijerka Srbije Ana Brnabić i ministar finansija Siniša Mali, ministar građevinarstva Goran Vesić, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić i gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

„Otpori svuda“

Vučić je rekao i da su otpori u državi svuda, na svakom mestu, štrajkovi na svakom koraku, „kada krenu da se menjaju stvari“.

On je na pitanje novinara da li su potrebne promene u Elektroprivredi Srbije (EPS), rekao da svuda ide teško kada se pokrenu promene jer „svi hoće da sačuvaju privilegije, da nastave da lepo žive, ako je moguće da ne rade više, nego manje“.

„Zamislite koliko je (Zoranu) Drobnjaku (direktor Puteva Srbije) teško da nad glavom ima Sinišu Malog (ministra finansija), ali mora da ima, u protivnom nikad ne bi imali pare za puteve. Zato smo pozvali one koji to najbolje znaju u svetu da nam pomognu“, rekao je Vučić.

Dodao je da će da bude „otpora i najbednijih trikova – je li, dovodiš nam Norvežane, a nema pametnih Srba?“.

„To tako ide, to je Srbija, ta borba protiv privilegija će uvek biti teška, za političare najteža“, rekao je Vučić.

Komentari (84)

Vidi sve komentare