Pepco zatvara 73 radnje u Austriji zbog loših rezultata

Ekonomija 21. feb 202412:33 15 komentara
N1

Evropski diskontni maloprodajni lanac Pepco Group objavio je da će napustiti austrijsko tržište, navodeći da ne očekuje zadovoljavajuće finansijske rezultate u toj zemlji.

“Grupa je danas zaključila da će prekinuti svoje operacije u Austriji jer ne predviđa da će austrijsko tržište dostići odgovarajući nivo povrata”, navedeno je u regulatornoj prijavi u ponedeljak, prenosi Rojters.

Vlasnik brendova Pepco, Poundland i Dealz, koji je kotiran na Varšavskoj berzi i koji je imao ukupno 4.832 trgovine, ušao je na austrijsko tržište 2021. i upravlja sa 73 prodavnice u toj zemlji.

Pepco je u septembru saopštoi da će usporiti svoj program otvaranja prodavnica kako bi se usredsredio na obnovu profitabilnosti, ali da i dalje planira da otvori najmanje 400 novih prodavnica u 2023/24.

Prema navodima iz kompanije, izlazak sa austrijskog tržišta će poboljšati novčani tok grupe i osnovnu profitabilnost za 2024, što će im, kako su dodali, omogućiti fokusiranje na druga tržišta na kojima mogu da generišu veće povrate.

Takođe su istakli da odluka ne utiče na njihovu postojeću strategiju rasta u zapadnoj Evropi, kao ni na poslovne operacije u drugim zemljama.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare