Pijačni prodavci optimisti posle razgovora sa Vučićem, neće biti novih blokada

Biznis 16. apr 202211:19 > 13:4465 komentara

Predstavnici pijačnih prodavaca kažu da su, posle razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, optimističniji nego što su bili do sada. Kako saznaje N1, dogovoreno je da se novi sastanak održi u "razumnom roku", u narednih sedam dana. U tom periodu neće biti novih protesta, niti blokada.

Srđan Praštalo iz Udruženja pijačnih prodavaca rekao je posle sastanka sa predsednikom Vučićem da su i dosad bili umereni optimisti, ali da je nakon današnjeg susreta doza optimizma nešto veća.

Kako je rekao, bilo je dosta novih informacija koje je Vučić saznao na tek na današnjem sastanku od predstavnika pijačnih prodavaca.

POVEZANE VESTI:

„Bilo je detalja koje predsednik nije znao, mi smo ga informisali (…) Predsednik će svakako pokušati da pomogne, koliko je u njegovoj moći“, kazao je Praštalo i ponovio da bi uvođenje fiskalnih kasa na pijacama bilo loše za veliki broj ljudi.

Pijačni prodavci, koji nisu istovremeno i proizvođači robe koju prodaju, protestovali su u sredu u Beogradu i blokirali saobraćaj na Slaviji, zbog obaveze da promet registruju preko fiskalnih kasa, a kada nisu primljeni na razgovor kod predsednika Srbije zaustavili su saobraćaj i na Mostarskoj petlji.

Posle te blokade pozvani su na razgovor sa Vučićem, koji je održan jutros 10h.

Komentari

Vaš komentar