PIO Fond upozorava na zloupotrebu u vezi sa penzionerskim karticama

Ekonomija 06. dec 202319:06 14 komentara
Ministarstvo finansija

Povodom žalbi koje smo dobili od naših korisnika da dobijaju telefonske pozive sa nepoznatih brojeva u kojima ih nepoznata lica upućuju gde treba da preuzmu svoje penzionerske kartice, skrećemo pažnju korisnicima da Fond PIO ne poziva korisnike na ovaj način i da je u pitanju pokušaj prevare penzionera i njihovo dovođenje u zabludu, navodi se u saopštenju PIO Fonda.

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje podseća korisnike koji su podneli prijavu za Penzionersku karticu da svoju karticu mogu lično da preuzmu u filijali ili drugoj organizacionoj jedinici Fonda ili jedinici lokalne samouprave navedenoj u obaveštenju koje dobiju putem poruke na mobilnom telefonu ili u mejlu, saopštili su u PIO Fondu.

Kako navode, podelu penzionerskih kartica vrše isključivo ovlašćena lica Fonda.

Radi brže i efikasnije podele kartica i kraćeg vremena čekanja, produženo je radno vreme filijala Fonda PIO i kartice se mogu preuzeti i u dodatnim terminima, radnim danima od 15 do 18 časova, kao i subotom od 7 do 12 sati., ističe se.

Fond apeluje na korisnike da budu oprezni i da zanemare pozive koje im upućuju nepoznata lica predstavljajući se u ime Fonda.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare