PKS: Podržavamo mlade da prevaziđu početničke izazove u biznisu

N1

Omladinsko preduzetništvo je veliki ekonomski potencijal, izvor novih zapošljavanja, a entuzijazam i energija mladih pokretačka su snaga razvoja privrede i društva. Važno je podržati mlade da prevaziđu početničke izazove u poslovanju i da dobre ideje pretoče u uspešan biznis, istaknuto je na konferenciji "Pokreni se - kreni u biznis", koju je organizovao Sektor preduzetništva Privredne komore Srbije (PKS).

„Ekonomsko osnaživanje mladih jedan je od prioriteta PKS i naš je cilj da se ohrabre da nakon formalnog školovanja započnu sopstveni posao i ostanu u zemlji, rekla je direktorka Sektora za preduzetništvo PKS Branislava Simanić.

Pročitajte još:

Komora je, dodaje, uvek tu da im savetima i podrškom pomogne da prevaziđu prve poteškoće.

„Komora nizom aktivnosti pruža podršku mladim preduzetnicima u razvijanju poslovanja kroz besplatne edukacije, promociju i poslovno povezivanje na regionalnom i međunarodnom nivou“, istakla je Simanić, saopštila je PKS.

Darija Kisić, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, navela je da je tokom 2021. godine položaj mladih na tržištu rada poboljšan.

„U četvrtom kvartalu je u poređenju sa istim periodom 2020. godine zaposleno 15.200 mladih više“, rekla je ona.

Kako je dodala, indikatori na tržištu rada za mlade su mnogo bolji nego što su bili, a pogotovo u odnosu na pre 10 godina.

Komentari (0)

Vidi sve komentare