Podrška do 15.000 švajcarskih franaka za razvoj i rast inovativnih ideja

Biznis 29. nov 202113:54 1 komentar
N1

Naučno-tehnološki park Beograd raspisao je novi poziv početnicima u biznisu (startap) i kompanijama da se prijave za program pomoći ubrzanom razvoju inovativnih ideja, saopšteno je danas.

Prijave za program Raising Starts, koji se sprovodi uz podršku Vlade Švajcarske i u partnerstvu sa naučno-tehnološkim parkovima u Nišu i Čačku, otvorene su do 28. decembra.

Pročitajte još:

Program obuhvata obuke za razvoj biznisa, mentorstvo i pomoć do 15.000 švajcarskih franaka za pokrivanje troškova u razvoju novih proizvoda ili usluga.

Na konkurs mogu da se jave startap timovi od najmanje dva člana i inovativne kompanije osnovane u poslednje dve godine.

„Raising Starts je prvi program u Srbiji koji istovremeno obezbedjuje i stručnu i finansijsku podršku startapima u najranijim fazama razvoja, što je jedan od preduslova za dalji razvoj lokalnog startap ekosistema, budući da nedostatak finansijske podrške timovima u najranijim fazama razvoja inovacija predstavlja jedan od njegovih najvećih izazova“, navodi se u saopštenju Tehnološkog parka Beograd.

Na prvom javnom pozivu za Raising Starts program krajem 2020. godine od 183 prijavljena tima, njih 13 je dobilo sveobuhvatnu stručnu i finansijsku podršku za ubrzan razvoj inovativnih ideja. Kroz više javnih poziva taj program će u naredne tri godine podržati osnivanje i razvoj do 100 novih startap kompanija u regionima Beograda, Niša i Čačka.