Poljoprivrednik: Ako se ne postigne kompromis – radikalizacija protesta

Ekonomija 11. avg 202217:08 > 17:19 14 komentara
N1

Poljoprivrednici nisu prihvatili predlog Vlade Srbije je je neozbiljan, rekao je za N1 koordinator poljoprivrednika koji protestuju u Novom Sadu Đorđe Grujić. Dodaje da će se ići na radikalizaciju protesta ako se ne postigne kompromis.

PROČITAJTE I:

Podsetimo, poljoprivrednici, koji su u utorak traktorima stigli u Novi Sad nezadovoljni otkupnim cenama suncokreta, cenama goriva i veštačkog đubriva, čekali su zvaničan odgovor Vlade Srbije na zahteve koje su postavili, kako bi odlučili o svojim daljim potezima. Nakon toga, zbog popodnevnog špica, odblokirali su saobraćaj u Novom Sadu.

Grujić je rekao da je predlog pročitan pred svim prisutnima, da oni zajedno odlučuju i da se niko nije složio sa tim predlogom.

Apsolutno ćemo ići na dalje razgovore jer mi smo za saradnju. Ali ćemo ići i na radikalizaciju protesta ako se ne postigne kompromis. I to kompromis u interesu poljoprivrednika, da se reši problem. Znaju se uslovi, dobili su naše zahteve. Ako ne dobijemo konkretne odgovore, u večernnjim satima očekujemo radikalizaciju protesta sa težnjom da se neće odstupiti od blokade dok se problemi ne reše. Mnogo je traktora, ne možemo se igrati pomeranja. Ako se ne reši goruće putanje, ide se na daleko radikalnije, biće mnogi delovi odsečeni, traktori će ostati do daljeg“, rekao je Grujić.