Poskupljenja namirnica – uporedili smo cene u Hrvatskoj, BiH i Srbiji

Biznis 06. avg 202211:18 > 19:1078 komentara

Koliko je potrebno za život? Cene su porasle u celom regionu. Gde je kupovina u supermarketima najjeftinija, preneli su nam reporteri N1 iz Zagreba, Beograda i BiH. Oni su govorili o osnovnim troškovima života u ove tri države i tome kako preživljava prosečna porodica. Pogledajte video.

U Srbiji u kupovinu za jednu običnu kesu ne vredi ići bez 20 evra. Poskupeli su i stanovi u Beogradu – mali stanovi na periferiji su 200 do 250 evra, a za pristojan jednosoban ili dvosoban stan treba izdvojiti od 400 do 500 evra.

 

N1

Na sarajevskim pijacama na primer jedan do dva evra je kilogram paprike. U BIH je svakodnevica kupovina na komad, navodi reporter N1 Sarajevo. Ulje je u toj zemlji skuplje nego u Srbiji, dodaje. Prosečna plata u BiH je 545 evra.

N1 Sarajevo

 

Reporterka N1 iz Zagreba kaže da cene osnovnih namirnica u Hrvatskoj rastu iz dana u dan. Litar ulja platićete gotovo tri evra, a teletina je skoro 10 evra po kilogramu, dodaje. Gotovo na mesečnoj bazi rastu i troškovi režija, navodi reporterka N1. Cene goriva se kreću od 1,60 i 1,70 evra, ali Vlada Hrvatske je tri puta fiksirala te cene. Građani Hrvatske se, prenosi, trude da što više uštede. Prosečna porodica, kaže, ne može lako da priušti sebi ni odlazak na primorje.

N1 Zagreb

 

Komentari

Vaš komentar