Poskupljuje taksi u Beogradu – start 250 dinara, veća i cena po kilometru

Ekonomija 14. feb 202208:35 > 09:11 62 komentara
pixabay.com

Nakon objavljivanja odluke u Službenom listu, cene taksi usluga u Beogradu postaće skuplje za oko 20 odsto. Start sa 170 dinara odlazi na 250, dok cena po kilometru "skače" sa 65 na 73 dinara.

Taksista Saša Knežević iz Ugovorne privredne taksi komore kaže za N1 da je odluku o poskupljenju potpisao zamenik gradonačelnika i da tek treba da se objavi u Službenom listu, nakon čega će se baždariti taksimetri.

„Poskupljenje je oko 20 odsto, umesto 65 dinara, kilometar po prvoj tarifi biće 73 dinara, po drugoj poskupljuje sa 85 na 95 dinara, čekanje će umesto 750 koštati 900 dinara. Duže vožnje će biti manje skupe, kraće malo više“, objasnio je Knežević.

Kako je rekao, poskupljenje je uslovljeno time što cene nisu menjane više od 10 godina a „troškovi su enormno porasli“.

„Grad određuje cene i ne određuje ih napamet, one su određene studijom o taksi prevozu u Beogradu koja je urađena pre tri godine. Mi smo za korekciju zamolili sada da bismo uopšte mogli da opstanemo. Za ove tri godine su uslovi na tržištu značajno promenjeni, imamo razumevanje za građane i situaciju u državi i prihvtaili smo da bude minimalna korekcija cena“, dodao je Knežević.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare