Pozivi Ministarstva privrede za programe podrške preduzećima i preduzetnicima

Biznis 08. feb 202118:051 komentar
radnici fabrika privreda
Shutterstock

Ministarstvo privrede objavilo je javne pozive za tri programa podrške mikro, malim i srednjim preduzećima i preduzetništvu u Srbiji za koje je ukupno u ovoj godini opredeljeno 450 miliona dinara. Objavljeni su javni pozivi za Program podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za žene preduzetnice i mlade, Program podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike u poslovanju i Program podsticanja preduzetništva kroz razvojne projekte.

Programe sprovode Ministarstvo privrede i Fond za razvoj, a predstavljaju kombinaciju bespovratnih sredstava i povoljnih kredita Fonda.

Ministarstvo je za program podrške ženama i mladim preduzetnicima koji su početnici u poslovanju, a koji se prvi put sprovodi ove godine, opredelilo 100 miliona dinara bespovratnih sredstava.

Za početnike u poslovanju opredeljeno je 150 miliona dinara, a kroz program podsticanja preduzetništva kroz razvojne projekte 200 miliona dinara.

Preostali iznos investicionog ulaganja firmi finansiraće se iz kredita Fonda za razvoj.

Javni pozivi otvoreni su dok se raspoloživa sredstva ne utroše, a najkasnije do 31. decembra ove godine.

Ranije je Ministarstvo privrede pozvalo poslovne banke i lizing kompanije da se prijave za učešće u realizaciji Programa podrške malim i srednjim preduzećima za nabavku opreme u 2021. godini, za koji je opredeljeno 1,55 milijardi dinara bespovratnih sredstava.

Komentari

Vaš komentar