Predsedniku štrajkačkog odbora Fijat plastika zabranjen ulazak u fabriku

Ekonomija 16. jun 202109:02 > 18:28 4 komentara

Radnici kragujevačke fabrike „Fijat plastik“ nastavili su generalni štrajk, a predsedniku Štrajkačkog odbora Zoranu Miljkoviću zabranjen je ulazak u firmu. Obezbeđenje, takođe, nije dozvolilo ekipi N1 da snimi događaj, kao ni drugim novinarima koji su se tamo zatekli, već su tražili da svi pomere iz kruga fabrike, iako su ekipe stajale na javnoj površini udaljeni dvadesetak metara od ulazne kapije.

POVEZANE VESTI

„Na kapiji je obezbeđenje dobilo spisak radnika štrajkača kojima je zabranjen ulazak. Meni je poslovodstvo fabrike poništilo elektronsku karticu za ulaz u krug firme. To je nezapamćeno kršenje Zakona o radu. Fijat je čak doveo neke radnike van naše fabrike da utovaraju auto branike u kamione. Upravo radimo prijavu Inspekciji rada protiv kršenja zakona u Fijat plastiku“, kaže za N1 Zoran Miljković, predsednik Štrajkačkog odbora.

On dodaje da je „90 odsto zaposlenih u generalnom štrajku“, a da je tokom praznika i odmora, pre dva meseca, „Fijat je izmestio veći broj mašine iz Plastika u pogone Fijatove montaže“.

Zahtevi štrajkača su povećanje zarada i ravnopravan status sa radnicima matične firme Fijat Krajsler automobili Srbija.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare