Predsedništvo uštedelo najviše struje, ostali državni organi – slabo

Biznis 05. nov 202214:1238 komentara
Predsedništvo
N1

Predsedništvo Srbije u septembru 2022, posmatrano međugodišnje, uštedelo je 31,24 procenta električne energije, a Vlada Srbije 16,49 odsto, što je iznad preporučene granice od 15 odsto, ali je sveukupna ušteda struje u državnim organima bila svega 6,24 odsto, saoštila je Uprava za zajedničke poslove republičkih organa.

Pročitajte još:

Prenoseći podatke o uštedi električne energije u državnim organima, Uprava je navela da je ukupna ušteda električne energije u spetembru ove godine u odnosu na septembar 2021. bila 6,24 odsto.

Prema Preporukama za uštedu električne i toplotne energije koje je donelo Ministarstvo rudarstva i energetike, trebalo bi da vlada i lokalne samouprave odgovore na energetsku krizu koja je dovela do nedostatka nekih energanata i velikog rasta cena energije, odgovore uštedom struje i grejanja od 15 procenata.

Državne institucije i preduzeća imala su rok do 15. septembra da Ministarstvu energetike i rudarstva dostave plan štednje električne energije. Ministarstvo je krajem septembra svima u javnom sektoru poslalo spisak preporuka mera štednje.

Komentari

Vaš komentar