Premijerka Brnabić poručila sindikatima: Neophodno je da mi šaljete predloge

Biznis 08. dec 202217:576 komentara
LJUBISAV ORBOViČ SINIŠA MALI, ANA BRNABIĆ, NIKOLA SELAKOViĆ
Izvor: Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa predstavnicima Saveza samostalnih sindikata Srbije o aktuelnim problemima i načinima kako da se oni prevaziđu, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Predstavnici više sindikata premijerki su, kako se navodi, predočili probleme sa kojima se radnici u Srbiji suočavaju, istakavši da je pitanje cene rada jedno od najvažnijih, uz konstataciju da je činjenica da su zarade tokom tekuće godine podignute i da je značajno smanjena stopa nezaposlenosti.

Prema njihovim rečima, nedostatak kvalifikovanih kadrova u određenim oblastima takođe predstavlja prepreku koja bi trebalo da bude rešena u najskorije vreme.

Premijerka Brnabić prenela je sagovornicima da će se ministri dodatno angažovati u radu Socijalno-ekonomskog saveta, kako bi taj savet bio još uspešniji, ističe se u saopštenju Vlade.

Premijerka je, kako se dodaje, podvukla da je dijalog jedini i najbolji način rešavanja svih problema i da je u potpunosti otvorena za razgovor.

Brnabić je zato ukazala da je neophodno da joj predstavnici sindikata pošalju predloge kako bi se zajednički došlo do rešenja, što su, kako navode iz Vlade, oni i prihvatili.

Sastanku u Vladi Srbije prisustvovli su i ministar finansija Siniša Mali i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković.

Komentari

Vaš komentar