Privrednici: Raspustiti Krizni štab, ne poštuje sopstvene odluke

Ekonomija 20. okt 202112:08 5 komentara
Kafići, kafić, restoran, bašta, popuštanje mera, kovid, ljudi, šetači, mere,
N1

Smatramo da je Krizni štab izgubio kredibilitet da donosi bilo kakve odluke o merama ograničenja i da ga treba raspustiti iz razloga što su prethodne odluke bile nelogične i donose ih oni koji ih sami ne poštuju, saopštilo je Udruženje Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije povodom današnje sednice Kriznog štaba.

Udruženje ističe da do danas nije sanirana šteta naneta određenim delatnostima pogođenim merama ograničenja, „iako u tu svrhu postoji uredba koja nije sprovedena“.

Pročitajte još:

„Novac koji je tome bio namenjen je bez obrazloženja preusmeren u druge svrhe, pre neki dan i MUP-u“, ukazuje udruženje.

U saopštenju se podseća da smo imali mere kojima su se zatvarali mali privrednici kod kojih nema gužvi, a rad je bio dozvoljen lancima u vlasništvu stranog kapitala kod kojih ima gužvi.

„Ugostiteljski objekti bez političkih veza su bili na udaru mera iako je svima bilo jasno da je problem gradski prevoz i fabrike stranih investitora, a ne ugostiteljski objekti. Članica kriznog štaba je ujedno i ministarka za rad iako su te dve funkcije u očiglednom sukobu , a zabeležena je i afera u kojoj je ministarka Kisić – Tepavčević boravila u podobnom ugostiteljskom objektu dok su drugi zatvarani što je neprihvatljivo i zbog čega je udruženje Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije još u martu tražilo ostavku“,  zaključuje se u saopštenju.