Pro Tent se oglasio o Grčiću: Nema veze sa istinom

Biznis 30. mar 202318:32 komentara
N1, arhivska fotografija

Navodi u vezi sa planiranim postavljanjem bivšeg direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) Milorada Grčića za direktora Pro Tenta nemaju veze sa istinom, kažu u tom preduzeću.

Nakon što su mediji preneli snimak sa sednice Nadzornog odbora Elektroprivrede Srbije, na kojoj je predsednik Sindikata radnika EPS-a Milan Đorđević rekao da ima informacije da se za bivšeg direktora tog preduzeća Milorada Grčića sprema radno mesto direktora u firmi Pro Tent, koja je povezana sa EPS-om, rukovodstvo Pro Tenta se oglasilo i demantovalo takve navode.

U odgovoru na upit N1 kažu da je prošle nedelje održana redovna skupština tog društva i da na njoj nije bilo reči o razrešenju sadašnjeg i imenovanju novog direktora, niti je zakazana vanredna sednica skupštine tog preduzeća, koja je jedina imenuje i razrešava direktore.

Dodaju da sve u vezi sa planiranim postavljanjem Grčića nema veze sa istinom, te zahtevaju da mediji prestanu da, kako kažu, šire neistinite informacije, iako su mediji slali upite u vezi sa tom informacijom i samo preneli izjavu predsednik sidnikata zaposlenih u EPS-u koji je o svojim saznanjima za N1 govorio i danas.

Ranije danas oglasio se i potpredsednik Stranke slobode i pravde Dušan Nikezić koji je ocenio da se, kako je naveo, „novi direktor Pro Tenta“ Milorad Grčić, „vraća na mesto zločina“ umesto da odgovara za „kolaps EPS-a i štetu od više od tri milijarde evra“.