Prodat bioskop – ne zna se kome, a Željko Mitrović najavljuje pozorište Odeon

Ekonomija 27. apr 202218:20 > 18:22 24 komentara
Shutterstock/ilustracija

Bioskop Odeon u Beogradu dobio je 4. aprila novog vlasnika putem prodaje na onlajn aukciji. Zvanično - vlasnik još nije poznat. Nema ga za sada ni u eKatastru, niti njegovo ime otkriva javni izvršitelj koji je u ime poverioca prodao bioskop za 135,9 miliona dinara. Vlasnik Pinka Željko Mitrović se, pak, na Tviteru pohvalio da - sam projektuje arhitektonsko-tehnička rešenja za svoje beogradsko pozorište - Odeon. Pod tim imenom, bar za sada, u Beogradu ne postoji - nijedno.

Nekadašnji bioskop Odeon, pod oznakom „poslovni prostor kulture – bioskopska sala“, prodat je 4. aprila. Cena za 2.524 kvadrata u centralnog beogradskoj Ulici kraljice Natalije 45 bila je 135.901.227 dinara. To je 53.843 dinara po kvadratu, odnosno oko 458 evra.

Pročitajte još:

Bioskop je, putem javne onlajn aukcije, prodao javni izvršitelj u ime poverioca JP „Gradskog stambenog“ iz Beograda.

Procenjena vrednost nepokretnosti bila je 176,49 miliona dinara, a početna cena kretala je od 70 odsto vrednosti, tojest od 123,55 miliona dinara. S obzirom da je licitacioni korak bio vredan 12,35 miliona dinara, jasno je da je objekat prodat „u dva koraka“.

Javni izvršitelj kaže da ne može da obelodani ime kupca.

Uvidom u eKatastar, vidi se da je – bar zvanično – vlasnik i dalje Beograd film.

RGZ

Ko god da je novi vlasnik, namenu objekta – kao ustanove kulture – neće moći da menja.

„Upozoravaju se zainteresovana lica da je zabranjena promena postojeće namene objekta. Objekat je kulturno dobro i svaki vlasnik ili korisnik te nepokretnosti ima obavezu da za preduzimanje bilo kakvih intervencija i radova na istoj, njegovoj pripadajućoj katastarskoj parceli, kao i zaštićenoj okolini kulturnog dobra, obrati Zavodu za zaštitu spomenika kulture grada Beograda za utvrđivanje uslova za preduzimanje mera tehničke zaštite i davanje saglasnosti na projekat i dokumentaciju“, navodi se u Zaključku o prodaji nepokretnosti na prvom elektronskom javnom nadmetanju.

Željko Mitrović, vlasnik Pinka, na društvenim mrežama najavio je da projektuje tehničko rešenje za svoje „beogradsko pozorište Odeon“ – a pod tim imenom u Beogradu  trenutno ne postoji nijedno.

„Završavam pisanje mog pozorišnog i filmskog prvenca ‘Lucifer’. Odlučio sam da sam napišem, reżiram i produciram ovaj svakako neobičan komad! Takođe, sam projektujem arhitektonsko-tehnička rešenja za moje beogradsko pozorište Odeon…“, naveo je Željko Mitrović na svom tviter nalogu.

Inače, preduzeće „Beograd film“, vlasnik prodate bioskopske sale u Ulici kraljice Natalije, u žižu javnosti dospelo je zbog sporne privatizacije.

To preduzeće, koje je upravljalo sa 14 bioskopa, kupio je 2007. godine biznismen Nikola Đivanović. Neke bioskope je zatvorio, neke prodao za drugu namenu. Đivanović je i privođen 2011. godine, zajedno sa još nekoliko saradnika upravo zbog prodaje pet bioskopa na najatraktivnijim lokacijama u Beogradu i sumnje da su, tom prilikom, akcionari firme i država oštećeni za više od pet i po miliona evra.

Bioskopska sala Odeona, sudeći po fotografijama objavljenim na portalu eAukcija, potpuno je ruinirana.

Bioskop Odeon, kupovina, prodaja, aukcija,
eaukcija.sud.rs

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare