Prodat „stan sa stanarima“ u Geneks kuli

Ekonomija 04. mar 202411:30 18 komentara
Forbes/N1/Marina Pupavac

Stan od 42 kvadrata na 30. spratu stambene kule Geneksa o kome smo izveštavali, a koji je oglašen na prodaju zajedno sa stanarima, prodat je danas na aukciji za devet miliona dinara, a kupac je predsednik odbora poverilaca kompanije Generaleksport u stečaju Božidar Stavrić. Na licitaciji je učestovao još jedan zainteresovani, Lazar Đelmaš ali je odustao na ceni od osam miliona dinara.

Početkom februara objavljen je još jedan oglas za prodaju imovine iz stečaja Generaleksporta. I ništa ne bi bilo čudno da među oglašenom imovinom nije stajao i stan od 42 kvadrata „u paketu“ sa – stanarima, koji se na prodaju nudio po početnoj ceni od 5.497.277,32 dinara. To je nešto manje od 47.000 evra, odnosno oko 1.117 evra po kvadratu.

Naime, Agencija za licenciranje stečajnih upravnika objavila je da je u pomenuti stan „useljeno treće lice bez pravnog osnova“.

„Prilikom procene konstatovano je sledeće: da je bez pravnog osnova u stan useljeno treće lice, protiv koga je kompanija Generaleksport DP Beograd u stečaju, dana 17. novembra 2022. pokrenula tužbu radi iseljenja. Do oglašavanja ove prodaje, isto lice nije iseljeno sa svim licima i stvarima iz stana“, stoji u oglasu Agencije za licenciranje stečajnih upravnika (ALSU).

Predsednik odbora poverilaca kompanije Generaleksport u stečaju Božidar Stavrić je, po objavljivanju ovog oglasa, naveo za N1 da pomenuti „stan od 42 kvadrata pripada Budimiru Mrdoviću, odnosno Desimiru Mrdoviću, a u papirima trebalo bi da je vlasništvo kompanije Generaleksport u stečaju“.

„Budimir zastupa Agenciju za licenciranje stečajnih upravnika i već osam godina vodi stečaj, ali sem prodaje poslovnog dela, ništa se nije uradilo. Desimir je rođeni brat Budimira koji je godinama obavljao nepostojeću funkciju upravnika poslovnog dela“, naveo je Stavrić.

Prema papirima, kako je tada izvestio N1, iako se nalazi u stambenom delu Geneks kule, pravo na ovaj stan u potkrovlju polaže Generaleksport. Ali  pravo svojine nad ovim prostorom zatražio je 2018. godine Luka Mrdović – Budimirov sin.

„Prema  papirima koje ja imam – od 2022. vlasnik je Desimir Mrdović“, rekao je za N1 Božidar Stavrić.

Pogledajte u prilogu Maje Nikolić šta je sve o stanu 119 pre zakazane prodaje rekao Božidar Stavrić:

Podsetimo, poslovni deo Geneks kule dobio je novog vlasnika – preduzeće Eureka bar – pre godinu dana. Tada je, 6. februara 2023, Eureka bar na javnom nadmetanju za poslovni deo Geneks kule ponudila 2,4 milijarde dinara.

Pročitajte još:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare