Prodate Mataruška i Bogutovačka banja, kupcu prava korišćenja izvorišta vode

Ekonomija 13. maj 202112:24 90 komentara
Mataruška banja
Shutterstock

Za 1,84 miliona evra preduzeće FMO Ekonom iz Ušća kod Kraljeva kupilo je Matarušku i Bogutovačku banju. Novi vlasnik, koji se ujedno i jedini prijavio za ovu licitaciju, bavi se - proizvodnjom metalnih ormara i drugog kancelarijskog nameštaja od metala.

Za tačno 216.556.433,50 dinara FMO Ekonom iz Ušća postaće vlasnik tri hotela, tri vile, tri restorana, dva depadansa, kao i objekata starih i novih kupatila i sve pokretne imovine privrednog društva „Mataruška i Bogutovačka banja doo“  koje je prodato iz stečaja.

Pročitajte još:

Reč je o hotelima „Termal“ i „Žiča“ u Mataruškoj banji i „Mineral“ u Bogutovačkoj banji.

„Termal“ je najveći, prostire se na 6.303 kvadrata, „Mineral“ ima 3.045 kvadrata, dok u hotelu „Žiča“ banji pripada treći sprat objekta površine od 400 kvadrata. Tri vile u Mataruškoj banji su površine nešto veće od hiljadu kvadrata.

Detalji o pravu korišćenja izvorišta i termalne vode nisu bili najvedeni u javnom oglasu za prodaju ovih banja, ali bi, sudeći po odgovoru koji je portal N1 dobio od Agencije za licenciranje stečajnih upravnika ALSU posle objave oglasa, a pre prodaje – kupac trebalo da „nasledi“ sva prava korišćenja koje ima privredno društvo koje upravlja banjama.

„U vezi sa vašim pitanjem šta se dešava sa izvorištima vode i termalnim izvorima – kakva prava će imati budući vlasnik privrednog društva Mataruška i Bogutovačka banja doo u stečaju, obaveštavamo vas da stečajni dužnik koristi, u skladu sa zakonom, izvorišta vode kako u Mataruškoj Banji, tako i u Bogutovačkoj Banji. Budući da je predmet prodaje stečajni dužnik kao pravno lice budući kupac će steći i sva dosadašnja imovinska prava i prava korišćenja pravnog lica, u skladu sa zakonom“, navodi se u pisanom odgovoru ALSU za N1.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare