Prodavci: Rafovi u radnjama nisu prazni, ograničenje za kupovinu šećera

Biznis 23. maj 202209:32 > 09:3561 komentara
prodavnica, namirnice
N1

Nikola Petrović, poslovođa i poslovni konsultant u supermarketu "Gomeks" za N1 kaže da je u prethodnom periodu, u poslednje dve nedelje, bilo povećanog interesovanja kupaca za osnovne životne namirnice, ali da se se situacija sada stabilizovala i da trenutno oni kupuju po kilogram namirnica, za svakodnevnu upotrebu. On je istakao da je taj supermarket uveo jedino ograničenje za šećer - po kupcu je dozvoljena količina od pet kilograma. Petrović kaže da su pojedini potrošači kupovali i po 20-30 kilograma šećera i da je ova mera uvedena da bi svi koji dođu u radnju mogli da budu snabdeveni.

Povezane vesti

Reporeter N1 javlja da ovog jutra u Supermarketu Gomeks u Surčinu ima svega na rafovima – osnovnih životnih namirnica, brašna, ulja i šećera i da su ih građani kupovali u uobičajenim količinama.

Petrović kaže da je povećano interesovanje kupaca bilo u periodu „kada krene vanredna situacija“ i kada dođe više potrošača da kupi po 10, 20 kg osnovnih životnih namirnica, pa se tako i izazove nestašica, ali da potom roba stigne u normalnim količinama i posle je bude dovoljno.

Na pitanje kada su te „vanredne situacije“, on kaže da se one dešavaju „posle nekih izjava“, kao i onda kada su potrošači uplašeni zbog trenutne situacije.

Tada čak i 20-30 kilograma namirnica uzmu neki potrošači, zbog čega su se u Gomeksu odlučili da za šećer uvedu ograničenje na pet kg po kupcu, da bi bilo i za ostale.

On je naglasio da problema u nabavci nema, kao i da nema naznaka da će ih biti. Dodaje da se šećer isporučuje radnjama u normalnim količinama.

Petrović kaže i da nema povećanja cena osnovnih životnih namirnica i da nema naznake da će ih biti. Bilo je, dodaje, poskupljenja namirnica koje ne spadaju u osnovne, ali samo po pet do 10 dinara.

Komentari

Vaš komentar