Proizvođači na protestu u Šapcu prosipali mleko u glavnoj gradskoj ulici

Ekonomija 25. mar 202214:25 30 komentara

Proizvođači mleka Mačvanskog okruga održali su protest u Šapcu, pod nazivom „U minut do 12“, na kome su prosipali mleko u glavnoj gradskoj ulici. Tvrde da su prinuđeni na ovaj potez jer rade sa gubitkom i jedini izlaz je pomoć države.

„Borimo se u ovom trenutku protiv svih. Borimo se protiv vlasti, koja nam je nametnula ovo.  Borimo se protiv opozicije, koja nas ne podržava. A borićemo se i protiv građana koji žele da piju mleko na našu štetu“, rekao je jedan od učesnika protesta.

„30 godina se ugnjetava poljoprivreda u Srbiji. 30 godina jedni sjašu, drugi uzjašu. Pre godinu dana smo pričali da je alarmantna situacija, ne možemo izdržati. Godinu dana smo tupili istu priču, a oni su govorili da razumenju i da će rešiti nešto, vršićemo pritisak na mlekare… I na kraju smo doživeli kolaps, bezdnadežno stanje. Poslali smo zahtev pre sedam dana Ministarstvu poljoprivrede da hitno zasedaju i da donesu neke mere vezane za ovu alarmantnu situaciju. Javio se šef kabineta, ispričao svoju uobičajenu priču, i od toga ništa“, napomenuo je učesnik na protestu.

Dodaje da je resrni ministar poljoprivrede Milan Nedimović „lagao mlekare pet, šest godina, i da ih je obmanjivao „iz dana u dan“.

„A nijedan naš predlog nije usvojio. MI imamo izbore za desetak dana, nas izbori ne interesuju. A naše krave jedu mnogo i prave gubitke, pa posle ćemo čekati 100 dana, osnivanje vlade i njihovo nadmudrivanje… I mi ćemo otići u božiju mater“, naglasio je jedan od mlekara u Šapcu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare