Projekat besplatne obuke, kako bi se ranjive grupe žena lakše zaposlile

Ekonomija 01. mar 202121:47 1 komentar
N1

Udruženje poslovnih žena Srbije realizovalo je online projekat "Ekonomsko osnaživanje ranjivih grupa žena kroz obuke za zanate", koji je nastavak izuzetno uspešnog i korisnog projekta realizovanog pre dve godine za istu ciljnu grupu.

Ovogodišnji projekat se održava uz savetodavnu i finansijsku podršku Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ.

Projekat se odvija kroz besplatne obuke, koje imaju za cilj podršku inkluziji i ekonomskom osnaživanju i osposobljavanju žena za samozapošljavanje. Obuke su namenjene ženama romske nacionalnosti i ženama iz ruralnih sredina Srbije, koje, takođe, imaju otežan pristup tržištu rada, a praktično ih osposobljavaju za vrlo popularne zanate.

U prvoj fazi projekta, koja je upravo otpočela, obuku o Izradi web sajtova sa osnovama programiranja pohađa osam Romkinja (iz Pirota, Niša, Beograda, Smederevske Palanke i Osipaonice), izuzetno motivisanih da postojeće znanje rada na računaru podignu na viši nivo. Obuka se održava onlajn i bazira se na WordPress platformi, koja je odabrana zbog svoje jednostavnosti korišćenja.

Prethodni projekat je dao konkretne rezultate, nakon njega su tri Romkinje iz Pirota, Novog Sada i Bačkog Gradišta pokrenule svoj biznis.

Više o projektu saznajte smo od Sanje Popović Pantić, iz Udruženja poslovnih žena Srbije.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare