Promene na čelu Banke Inteza posle 20 godina – odlazi Draginja Đurić

Biznis 27. jan 202216:49 > 16:4938 komentara
Draginja Djuric Printskrin Youtube Nasa Srbija
Printskrin/Youtube/Nasa Srbija

Dosadašnja predsednica Izvršnog odbora Banke Inteza Draginja Đurić napušta tu funkciju, a nju će zameniti Darko Popović, član Izvršnog odbora i direktor Divizije za poslovanje sa fizičkim licima i malim biznisom, saopštila je ta banka.

Pročitajte još:

„Nakon više od 20 godina uspešnog upravljanja poslovanjem Banca Intesa Beograd, Đurić će nastaviti da daje svoj doprinos grupi Intesa Sanpaolo u funkciji savetnika direktora Divizije internacionalnih banaka članica za CEE oblast – Hrvatsku, Slovačku i, posebno, Srbiju kao ambasador Intesa Sanpaolo grupe u komunikaciji sa regulatorima, institucijama i potencijalnim klijentima na ovim tržištima“, navodi se u saopštenju.

Dodatno, kako se ističe, u novoj ulozi će svoje decenijsko iskustvo i široku ekspertizu staviti na raspolaganje članicama grupe kao zamenik predsednika Upravnog odbora u Privrednoj banci Zagreb, član upravnih odbora VUB banke u Slovačkoj i IVS, kompanije za pružanje IT usluga.

„Od kako je 2001. godine preuzela rukovođenje bankom, Đurić je pružila izuzetan doprinos njenom razvoju, a tokom svoje karijere je više puta proglašena za bankara godine u Srbiji od strane uglednih finansijskih publikacija, kao i za najboljeg bankara jugoistočne Evrope“, ističe se u saopštenju Banke Inteza.

„Izuzetno je zadovoljstvo, sreća i čast što sam imala priliku da više od dvadeset godina budem na čelu najveće i jedne od sistemski najvažnijih banaka na tržištu koja je uvek bila solidan oslonac privredi i sigurna potpora gradjanima“, kazala je Draginja Đurić povodom preuzimanja nove funkcije.

Dodala je da se Banka Inteza, pored očekivanja akcionara da dosegne zadate rezultate, uvek trudila da podrži društvenu zajednicu i pruži pomoć u onoj meri u kojoj je mogla.

Komentari

Vaš komentar