Protestovali i mali privrednici ispred zgrade Vlade Srbije

Ekonomija 30. mar 202212:37 > 19:17 9 komentara

Ispred Vlade Srbije danas je održan i protest malih privrednika i preduzetnika koji su zahtevali promenu odnosa države prema domaćim privrednicima. Okupljeni su za N1 istakli da su nezadovoljni i ljuti na državu zbog toga kako se odnosi prema njima.

Predsednik udruženja „Zaštita privrednika i preduzetnika Srbije“ Predrag Mitrović ocenjuje da Vlada Srbije mora pod hitno da reaguje i da podrži domaće privrednike.

Pročitajte još:

„Mi smo ispreda Vlade, a u krugu od sto metara se održava nekoliko različitih protesta. Mi smo organizovali protest sa ciljem da ukaže na poražavajuću situaciju privrednika i preduzetnika u Srbiji. Oni treba da budu nosioci svih privrednih aktivnosti i oni na kojima počiva ono što je stabilnost jedne države“, kaže Mitrović.

Dodaje da je privreda Srbije kao i zgrada Generalštaba u Beogradu – zgrada sa lepom fasadom, koja krije običnu ruševinu.

„Imamo niz zahteva Vladi Srbije. Godinama pokušavamo da sugerišemo da situacija u kojoj se privreda nalazi je neodrživa po domaće privrednike i preduzetnike“, poručio je Mitrović.

Kaže da država mora da reguliše „pravila igre u privredi i da se mnogo ne meša u njih“.

„Najznačajnije je da sredstva koja izdvajamo od poreza i doprinosa usmerava za razvoj srpske privrede, i da sve investicije koje su išle kao subvencije prethodnih godina, budu usmerena takođe ka razvoju domaće privrede. Mi odavde nemamo kuda da odemo“, kazao je Mitrović.