Pijačni prodavci na protestu u Beogradu i dalje poručuju: „Nećemo kase“

Ekonomija 30. mar 202212:18 > 19:12 29 komentara

Nezadovoljni odlukom o uvođenju novih nameta, kroz elektronsku fiskalizaciju, pijačni prodavci počeli su tačno u podne novi protest na Savskom trgu. Oni su išli u protestnu šetnju do kružnog toka na Slaviji, usput blokirajući saobraćaj, a zatim se uputili prema zgradi Predsedništva na Andrićevom vencu, piše portal Nova.rs.

Povezane vesti

Nekoliko stotina okupljenih ljudi nosilo je transparente „Nećemo kase“, „Južna pruga neće stati“ „Vidikovac vidi sve, ali kase ne“…

Učesnici protesta su došli iz svih krajeva Srbije, a od gradova danas su tu bili Kragujevac, Novi Sad, Kruševac, Kraljevo, Smederevo, kao i praktično svi predstavnici prodavaca sa beogradskih pijaca.

Srđan Praštalo iz Udruženja pijačnih prodavaca „Opstanak“ kaže da su se okupili da bi branili ono što su im očevi ostavili.

„Ovde branimo ono što su nam ostavili očevi. To nećemo rasprodati i siguran sam da će naša poruka stići gde treba“, rekao je Praštalo, a prenosi „Nova.rs“.

U skladu sa novim Zakonom o fiskalizaciji prodavci na pijacama moraće, od 1. maja, da imaju fiskalne kase. Od ove obaveze izuzeti su samo poljoprivredni proizvođači, koji na tezgama prodaju svoje proizvode. A, takvih je, po navodima Udruženja pijačnih prodavaca „Opstanak“, najviše deset odsto.

Okupljeni pijačni prodavci na današnjem protestu ponovili su svoje zahteve – žele da budu izuzeti od procesa elektronske fiskalizacije koji će, kako su naveli ubiti i pijace i njihovu delatnost.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare