Prva subvencija za prvi stan – majci tromesečne bebe iz Sombora

Biznis 21. apr 202214:36 12 komentara
Shutterstock

Majci tromesečne bebe iz Sombora dodeljena je prva subvencija za kupovinu stana u iznosu od 20 odsto od vrednosti nekretnine. Kako je saopštilo Ministarstvo finansija, komisija za dodelu novčanih sredstava za izgradnju, učešće u kupovini, odnosno kupovinu kuće ili stana po osnovu rođenja deteta donela je prvo pozitivno rešenje, kojim se odobrava pomoć države u iznosu do 20.000 evra za kupovinu ili izgradnju prve nekretnine, a u okviru mere pomoći za majke koje su dobile dete nakon 1. januara ove godine.

Porodica iz Sombora, koja ima tromesečnu bebu, kupuje prvi stan od 96 kvadrata.

Pročitajte još:

Ministar finansija Siniša Mali i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić izrazili su, kako se navodi u saopštenju – „zadovoljstvo što je država još jednom pokazala da je sposobna da pomogne onima kojima je pomoć najpotrebnija i što pomaže građanima u rešavanju važnih životnih pitanja“.

„Ponosna sam što smo ovim sredstvima pomogli rešavanje stambenog pitanja mlade majke iz Sombora i njenog tromesečnog sina i nadam se da će u svom novom domu, stambenom objektu od 96 kvadrata, ova tročlana porodica ostvariti sve svoje snove i imati lep život ispunjen osmesima, ljubavlju, toplinom. Nadam se da će u tom domu odjekivati dečiji smeh i žagor. Za svakog od nas jedna od najvažnijih stvari u životu jeste da stekne svoj krov nad glavom, a država Srbija je ovim programom pokazala da brine o svojim građanima i da svakodnevno radi na stvaranju uslova za njihov što kvalitetniji život“ rekla je ministarka Kisić.

Kisić je uputila poziv svim ženama koje su i koje će u ovoj, i u narednim godinama, postati majke, a koje nemaju rešeno stambeno pitanje, da iskoriste pravo koje im država garantuje.

Ministar Mali je podsetio na to da je Vlada Srbije usvojila uredbu i odluku kojima se definiše i precizira način kupovine ili učešće u kupovini nekretnina za porodice koje treba da reše stambeno pitanje, a koje su dobile ili će dobiti dete posle 1. januara ove godine.

Siniša Mali je rekao da pravo na novčanu pomoć države imaju majke, koje novac mogu da iskoriste za izgradnju, učešće u kupovini, odnosno kupovinu kuće ili stana. Kako je dodao, pravo na pomoć države može da ostvari majka pod uslovom da prvi put stiče kuću ili stan na teritoriji Srbije.

Komentari (12)

Vidi sve komentare