Putevi Srbije počeli da naplaćuju korišćenje auto-puta od Preljine do Pakovraća

Biznis 29. nov 202209:372 komentara
Izvor: N1

Putarina za auto-put Miloš Veliki nije poskupela, već su Putevi Srbije počeli da naplaćuju korišćenje auto-puta od Preljine do Pakovraća, prenela je Politika.

Povezano

Tih 11 kilometara je pušteno u saobraćaj u januaru ove godine, ali putarina nije naplaćivana. Tako da od 3. decembra oni koji se sa auto-puta Beograd-Čačak isključe na Preljini plaćaju po starom 430 dinara kao i do sada, a oni koji se isključe kod Pakovraća na ulazu u Ovčar Banju plaćaće 470 dinara.

U Putevima Srbije kažu da je Vlada Srbije dala saglasnost na Odluku o izmeni odluke o visini posebne naknade za upotrebu javnog puta, njegovog dela i putnog objekta (putarina), za deonicu Preljina-Pakovraće.

„Na novoizgrađenoj deonici uspostavljen je zatvoreni sistem naplate putarine, ali se u dosadašnjem periodu putarina na ovoj deonici nije naplaćivala, odnosno obračunavana je cena putarine do naplatne stanice Preljina“, naveli su iz Puteva za Politiku.

Kako su napomenuli, visina putarine se ne uvećava, već se Odlukom uvodi naplata putarine za novoizgrađenu deonicu Preljina-Pakovraće, koji su građani u prethodnom periodu koristili bez naknade

Za motore (kategorija Ia) putarina će poskupeti sa 220 na 240 dinara. Za kategoriju II koštaće 700 dinara umesto dosadašnjih 640 dinara, za kategoriju III 1.400 umesto 1.270 dinara i za kategoriju IV 2.800 umesto 2.560 dinara.

Komentari

Vaš komentar