Radnice C&A na cedilu: Sutra neću imati detetu za doručak, dolazili da nas kradu

Ekonomija 12. jul 202211:36 143 komentara
C&A radnica nova rs
Vesna Lalić/Nova.rs

Dobro poznat odevni brend C&A, imao je svoje prodavnice širom Srbije, a nedavno je odjeknula vest da kompanija preko noći ide u stečaj. 135 radnika je ostavljeno na cedilu, među njima je i 40 samohranih majki koje ne znaju kako će i od čega da prehrane svoju decu. "Sutra neću imati detetu za doručak", rekla je za portal Nova.rs Biljana Petrović, jedna od onih kojima je plata u C&A jedini izvor prihoda.

„Danima smo tu, nakon što smo obavešteni da idemo u stečaj, čekamo stečajnog upravnika ali niko se ne pojavljuje. Moje dete koje je student, ja ne znam da li će imati za školarinu i sutra za doručak svom detetu. Ovo je strašno. Ja molim sve i kompaniju i državu da nam pomognu, barem dve plate da nam daju da imamo do narednog posla da preživimo. Ne znamo šta ćemo. Dolazimo ovde svakodnevno i radimo po rasporedu koji je sastavljen kada je sve bilo u redu“, rekla je Biljana, koja već punih deset godina radi za C&A u Srbiji.

PROČITAJTE JOŠ:

Zamerila je pojedinim medijima koji su preneli kako su radnje C&A u haosu, a zaposleni ništa ne rade.

„Ne, nemamo popuste i nismo ih ni imali, a radnja je razrušena od građana koji su došli ovamo da kupe stvari i da nas pokradu. Svaka osoba koje je ušla u radnju, pištala je na vratima kada je izlazila, ali nama su ukinuli obezbeđenje kao i spremačice. Sve sami radimo i sada smo ovde iza zatvorenih vrata i čuvamo ovo malo imovine što nam je ostalo. Pojedine medije treba da bude sramota, na svu našu muku oni skupljaju neke klikove, to je sramota kao i ovi ljudi što dolaze i kradu“, poručila je Biljana.

Opširnije čitajte na Nova.rs