Radnici Fijata u četvrtak na sastanku u Predsedništvu

Biznis 13. jul 202211:02 > 11:03 2 komentara
N1

U Predsedništvu Srbije u četvrtak će biti održan sastanak predstavnika Samostalnog sindikata kragujevačkog Fijata sa predstavnicima države oko okončanja socijalnog programa za radnike fabrike automobila.

U četvrtak u 14 časova u zgradi na Andrićevom vencu četvoročlana delegacija, tri sindikalaca i pravnica, zatražiće od predstavnika Vlade, vlasnika 33 odsto fabrike u Kragujevcu, da im saopšti koliko radnika je sada tehnološki višak od 1.000 onih koji je do prošlog petka trebalo da se izjasne o odlasku na dvogodišnji rad u Stelantisovoj fabriku u slovačkom gradu Trnava. Ko je pristao da ide u inostranstvo imao bi siguran posao u kragujevačkoj fabrici Stelantis 2024. godine, kada se vrate iz pečalbe.

Pročitajte još

„Sastanak je trebalo da se održi danas, ali je pomeren za četvrtak zbog obaveza predstavnika Vlade i kabineta predsednika republike. To što sutra dogovorimo biće konačna varijanta. Čudno je što Stelantis od petka ćuti o broju radnika koji će ići na rad u Slovačku. Prema mojim saznanjima veliki broj radnika biće tehnološki višak i slede napori da uz pomoć države što više njih počne da radi u Zastavi Tervo i namenskoj fabrici. Morava u Velikoj Plani“, kaže za N1 Saša Đorđević, predsednik Samostalnog sindikata Fijata.

Prema saznanjima N1 , od doskorašnjih lidera protesta radnika Fijata, broj prijavljenih za posao u Slovačkoj je pedesetak od 1.000 radnika koji su mogli to da prihvate. Oni koji su to odbili uskoro će dobiti poštom rešenja od kompanije Stelantis da su tehnološki višak.

Komentari (2)

Vidi sve komentare