Radnicima Fijata nudi se rad u inostranstvu ili otkaz uz otpreminine

Biznis 12. maj 202213:41 > 13:5268 komentara

Zaposleni u kragujevačkom Fijatu danas su na razgovorima sa menadžerima i treba da odluče da li će ići u inostranstvo da rade u Fijatovim fabrikama dve godine ili će biti proglašeni tehnološkim viškom, odnosno dobiće otkaz.

„Katastrofalne su vesti za radnike Fijata u Kragujevcu. Radnici su danas zvanično obavešteni od menadžmenta da nude neke sitne otpremnine, u skladu sa zakonom. Radnici će biti proglašeni tehnološkim viškom, a jedan broj radnika treba da se pošalje u inostrane zemlje – Poljsku, Slovačku, Nemačku i Italiju. Za sada je taj broj 200 radnika i to na osnovu odluke kompanije ko će ići, a ostali će dobiti otkaze, odnosno biće proglašeni tehnološkim viškom“, kaže za N1 zamenik predsednika sindikata Fijat plastik Zoran Miljković.

N1

U grupama, od 11 časova, a zatim na svaki sat do 16 časova radnici ulaze u Fijatov krug u Kragujevcu.

„Slika i prilika naše države, jer je pre 15 dana bila pompezna najava na svim medijima kako dolazi električni model. Danas se radnici teraju iz naše zemlje ili da ostanu bez kore hleba“, ističe Zoran Miljković.

On dodaje da „ko ne izdrži te dve godine u inostranstvu mora da vrati bonus koji dobija pre odlaska. Ucena“, dodaje Miljković.

Glavni sindikalac Samostalnog sindikata Fijata Saša Đorđević ne odgovara na telefonske pozive i tekstualne poruke.

Komentari

Vaš komentar