Radnik Fijata za N1: Pozvani smo da radimo jedan dan zbog delegacije iz Beograda

Ekonomija 28. apr 202208:36 > 08:56 48 komentara
N1

Montažne trake na kojima se proizvode automobili u kragujevačkom Fijatu jutros su ponovo pokrenute, radiće u dve smene, a sutra proizvodnja staje, saznaje N1 od zaposlenih u fabrici.

Povezane vesti:

Prethodno su u aprilu pogoni Fijata radili dva dana, a u četvrtak su radnici ponovo pozvani da rade jedan dan.

„Rečeno nam je da delegacija iz Beograda stiže danas u 13 časova u Fijat. Ne znamo ko dolazi. Saopšteno nam je da montažne trake moraju u to vreme da se kreću, pa makar i bez delova. Pogoni Karoserije su dva dana sređivani i ‘glancani’. Sutra ne radimo“, kaže za N1 radnik fabrike automobila Fijat u Kragujevcu.

Sastanak menadžmenta auto grupacije Stelantis, čiji je deo italijanski Fijat, i predsednika Srbije Aleksandra Vučića održače se u četvrtak pre podne u Beogradu, a očekuje se da bude razgovora o budućnosti fabrike Fijat u Kragujevcu.

Zbog male potražnje vozila Fijat 500 L na tržištu, fabrika u Kragujevcu je radila 10 dana u četiri meseca u 2022. godini.

Instalisani kapaciteti Fijata u Kragujevcu su 200.000 vozila godišnje, koji nikada nisu dostignuti. U godini je najviše proizvedeno 117.000 auta Fijat 500 L, a poslednjih godina taj broj ne prelazi 20.000 jedinica.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare