Rajfajzen banka kupila Kredi agrikol banku

Biznis 05. avg 202118:09 > 18:369 komentara
Izvor: Rajfajzen

Rajfajzen banka u Srbiji kupila je Kredi agrikol banku, uključujući i lizing kompaniju u njenom vlasništvu - CA Lizing Srbija. Kako je upravo saopštila Raiffeisen Bank International AG, potpisan je ugovor o akviziciji 100 odsto akcija ove banke sa sedištem u Novom Sadu.

Za uspešno okončanje ove transakcije neophodna su odobrenja regulatora, navodi se u saopštenju Raiffeisen Bank International AG.

“Uvereni smo bi Kredi agrikol banka i lizing na najbolji način upotpunili naše poslovanje u Srbiji, budući da negujemo iste vrednosti i poslovnu kulturu. Čvrsto verujem da bismo ovako osnaženi bili u prilici da još većem broju klijenata pružimo inovativne proizvode i dodatno unapredimo korisničko iskustvo”, izjavio je ovim povodom Zoran Petrović, predsednik Izvršnog odbora Rajfajzen banke u Srbiji.

Johan Štrobl, predsednik Izvršnog odbora Raiffeisen Bank International AG, istakao je da je Srbija za ovu bankarsku grupaciju veoma interesantno tržište i da nudi veliki potencijal rasta.

U saopštenju se ukazuje da Kredi agrikol banka u Srbiji ima bazu od oko 356.000 klijenata. Banka ima vodeću poziciju u finansiranju agrobiznisa , sa tržišnim udelom iznad 20 odsto.

U drugom kvartalu ove godine, Kredi agrikol banka imala je ukupnu aktivu od 1,3 milijarde evra, dok je ukupna aktiva Rajfajzen banke iznosila 3,4 milijarde evra.

Po dobijanju odobrenja regulatora, ukoliko se transakcija uspešno okonča, Kredi agrikol banka biće pripojena Rajfajzen banci.

Komentari

Vaš komentar