Raspisan konkurs za kupovinu minibuseva za sela

Biznis 12. avg 202112:362 komentara
selo, seoski turizam, Rudna glavaselo, seoski turizam, Rudna glava
N1

Ministarstvo za brigu o selu raspisalo je javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu minibuseva za potrebe prevoza seoskog stanovništva na teritoriji Srbije. Program, kako je saopštilo ministarstvo, predviđa dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu minibuseva koji će služiti isključivo za potrebe prevoza seoskog stanovništva iz jednog sela u drugo, ili iz sela u gradsko, odnosno opštinsko sedište.

Podnosilac prijave na javni konkurs su jedinice lokalne samouprave sa čitave teritorije Srbije, a maksimalan iznos sredstava za ove namene po jednoj prijavi je sedam miliona dinara, saopštilo je ministarstvo.

Pročitajte još:

Konkurs traje do 3. septembra 2021.godine

Za ovaj program u budžetu je opredeljeno 120 miliona dinara.

Njegovom realizacijom, kako je saopšteno, rešavaju se osnovne potrebe kretanja seoskog stanovništva, sa ciljem omogućavanja kvalitetnijeg života u ruralnim sredinama, bolje povezanosti i zadovoljenja potreba stanovništva administrativnog, obrazovnog i medicinskog karaktera.

„U selima Srbije danas je pitanje kako stići iz jednog u drugo selo, kako stići do prvog grada – u školu, kod lekara, do opštinskog ili poštanskog šaltera. Potrebe su realne i svakodnevne, a razdaljine male, ali naizgled nepremostive. Ovo je prvi korak da približimo stanovnicima sela ono što je na dohvat ruke u većim mestima, a što su potrebe svih nas“, izjavio je ministar za brigu o selu Milan Krkobabić.

Komentari

Vaš komentar