Reljanović: Zakon o sezoncima obezbeđuje jeftinu i obespravljenu radnu snagu

Biznis 30. nov 202210:431 komentar
Izvor: N1

Veći broj zaposlenih radnika će, iz koliko-toliko sigurnog radnog odnosa, preći u režim rada van radnog odnosa koji vodi ekstremnoj eksploataciji ako Srbija donese novi zakon o sezonskom radu u formatu njegovog nacrta, upozorio je ekspert za radna prava u Institutu za uporedno pravo Mario Reljanović, a preneo portal Nezavisnost.org.

Pročitajte još:

Godinu dana posle prvobitne verzije „Nacrta zakona o radnom angažovanju zbog povećanog obima posla u određenim delatnostima“, Vlada Srbije je, nakon brojnih kritika domaćih i međunarodnih organizacija izašla sa novim tekstom izmenjenog naziva „Nacrt zakona o zapošljavanju u sezonskim i drugim povremenim poslovima u odredjenim industrijama“.

„Tim zakonom veći broj zaposlenih će ostati bez zaposlenja, odnosno preći iz koliko-toliko sigurnog režima rada u radnom odnosu, u režim rada van radnog odnosa koji jasno vodi ekstremnoj radnoj eksploataciji“, rekao je Reljanović

Reč je, kako je rekao, o još jednom neustavnom i pogubnom zakonu, kome se s pravom protive sindikati, organizacije civilnog društva i deo stručne javnosti.

Ocenio je da je taj zakon samo još jedno u talasu neustavnih rešenja, protiv kojeg se deo stručne javnosti, sindikati i OCD zdušno i glasno koliko je moguće bore godinama“, rekao je Reljanović.

Srbija, prema njegovim rečima, tim nacrtom, veoma odlučno ide u pravcu koji je trajno udaljava od propisa EU u domenu rada.

Ne samo da se ovim zakonom, kako je rekao, ne postiže harmonizacija sa pravnim tekovinama EU, već se stvara još jedan u nizu oblika rada koje države Unije, kao ni sama EU, ne poznaju.

Najzad, tim nacrtom se širom otvaraju mogućnosti nesmetane trgovine ljudima u svrhu radne eksploatacije u Srbiji.

Na pitanje koliko je druga verzija nacrta zakona o sezonskom radu poboljšana od prve verzije koja je izazvala brojne oštre kritike u zemlji i iz inostranstva Reljanović je rekao da je u nacrtu zakona izmenjeno nekoliko stvari, počev od njegovog naziva.

„Nije, medjutim ni sada jasno čemu bi ovaj zakon služio, zašto je važno da ga usvojimo i zašto nije dovoljno izvršiti izmene Zakona o radu da bi se sprovela, navodna ideja smanjenja neformalnog rada kroz donošenje zakona, već je potrebno usvojiti ovaj novi tekst“, rekao je Reljanović.

Ostale izmene su, kako je rekao, kozmetičke. „Sistem prijave stranih radnika je uspostavljen naknadnim izmenama, ali nije dovoljan. Pojedina prava koja su data radnicima su nedovoljna ili neprimenjiva, kao što je tragikomična odredba o pravu na sindikalno organizovanje“, rekao je Reljanović.

Istakao je da i u novom nacrtu zakona sezonski rad ostaje van radnog odnosa, suprotno preporuci Medjunarodne organizacije rada.

„Nije prihvaćena ni molba MOR-a da se izbaci ili makar bliže precizira konfuzna odredba o tome da se pod ovim radom neće smatrati lica koja poslodavcu pomažu povremeno i bez naknade, pa su kao primer navedeni rodbina, susedi, komšije i prijatelji i ona će sigurno dovesti do zloupotreba“, rekao je Reljanović.

Dodao je da i dalje nema nikakve garancije da neće doći do trgovine ljudima u cilju radne eksploatacije, jer je sistem ‘registracije’ boravka stranaca koji je naknadno uveden ovim nacrtom, jednostavno nedovoljno efikasan.

Ostala je, kako je rekao i neshvatljiva odredba o usmenom ugovoru, koja je prisutna i u sadašnjem zakonu o sezonskom radu i koja je u praksi neprimenjiva, naročito kada je reč o kontroli sadržine ugovora.

On je objasnio da prema novom nacrtu zakona, sezonski radnik i dalje nema prava na uvećanu zaradu i plaćeno odsustvo, te da nijedna odredba zakona nije izmenjena u pravcu povećanja troškova rada za poslodavca.

Reljanović je rekao da „to otkriva pravu svrhu donošenja ovog zakona, koja se krije u obezbedjivanju ekstremno jeftine i formalno obespravljene radne snage“.

„Ovi radnici neće uživati nikakvu pravnu zaštitu i smešni su pokušaji zakonopisaca da nas uvere u suprotno ponavljanjem deklarativnih odredbi iz drugih zakona. Radnici, sezonci neće moći da pokrenu radni spor i to je kraj njihove priče o zaštiti pred sudom“, rekao je Reljanović.

Dodao je da radnici istovremeno nemaju niti jedno pravo u slučaju otkazivanja ugovora o radu koje bi mogli da ostvare kao zaposleni.

Komentari

Vaš komentar