Reprezentativci Crne Gore u fudbalu prvi putnici kompanije Air Montenegro

Biznis 01. jun 202110:36 1 komentar
JIM WATSON/AFP (ilustracija)

Prvi avion kompanije Air Montenegro u utorak leti ka Sarajevu sa crnogorskom fudbalskom reprezentacijom, čime se obeležava početak nove nacionalne avio kompanije, dok je prvi komercijalni let planiran za 10. jun prema Beogradu, javlja RTCG.

Za sada lete sa jednim avionom koji je u potpunosti spreman za operacije, dok će uskoro za poletanje biti spremna i druga letelica. Kad je u pitanju kupovina novih aviona, to je u pregovorima, kažu iz kompanije.

Portparolka kompanije Mina Muković rekla je da potpuno spremni čekaju prvi let nove kompanije, koji simbolično počinje sa crnogorskom fudbalskom reprezentacijom.

„Jedva čekamo da poletimo danas“, rekla je Muković.

Prvi komercijalni let je 10. juna prema Beogradu, a Muković napominje da će biti realizovani iz Tivta i iz Podgorice na dnevnom nivou.

„Iz Podgorice letimo jednom dnevnom, a iz Tivta i više puta“, rekla je Muković.

Navodi da postoji veliko interesovanje za letove prema Beogradu, te da u skladu sa tim ide i prodaja karata. Kad je u pitanju cena, njih formira tržište.

„Mi analiziramo tržište i u skladu sa tim formiramo cene. Trenutno imamo promo akciju za povratnu kartu iz Tivta i Beograda koja će koštati 109 evra“, rekla je Muković.

Air Montenegro će leteti i prema Banjaluci i Ljubljani od 27, odnosno 29. juna.

Na pitanje zašto su se odlučili za ove dve linije, Muković je navela da je u pitanju veliko interesovanje putnika ka Crnoj Gori iz navedenih destinacija.

„Očekujemo veliko interesovanje“, istakla je Muković, najavljujući dve nove destinacije prema kojima će leteti, a koje će javnosti saopštiti narednih dana.

Komentari (1)

Vidi sve komentare